Emléktábla

A Ceglédi Városi Sportcsarnok nézőtéri oldalán  díszes emléktáblát avattak a Kossuth Napok keretében. A harminc éves sportlétesítmény GÁL JÓZSEF  nevét vette fel, aki a sport területén alkotott történelmi távlatokban is maradandót. Az ünnepi eseményen Földi László mondott beszédet, majd leleplezték a dekoratív gránitkő-táblát. Az ünnepi eseményen részt vett Dr. Jakabházyné Mező Mária a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára is. 
 

Gál József (1918-2003) a magyar birkózó sport első kötöttfogású világbajnoka volt 1950-ben. A hatszoros felnőtt magyar bajnok pályafutását a II. Világháború törte ketté, amit hűen szemléltet az a tény, hogy a világégés előtt és után is 3-3 bajnoki címet szerzett, közte pedig hat évet hadifogságban kényszerült leélni. A ceglédi születésű sportember legnagyobb sikereit  a CVSE színeiben  érte el, melynek társadalmi elnöke is volt 1955-1960 között.

A városhoz mindvégig hű és elkötelezett Gál József 1993-ban „Pest megye Sportjáért” kitüntetésben részesült, majd a városi képviselőtestület 1994-ben „Cegléd Város Díszpolgárává” választotta. A városháza udvarán lévő panteonban ugyancsak márványtábla őrzi emlékét.
 

A panteonban, rajta kívül eddig csak Zsengellér Gyula (1915-1999) VB ezüstérmes, Európa-válogatott, ceglédi születésű labdarugó részesült utóbbi elismerésben.

A résztvevők az avatási ünnepség keretében koszorúkat helyeztek el a névadó tiszteletére: Városi Önkormányzat, Ceglédi Sporttörténeti Bizottság, Magyar Olimpiai Akadémia és nem utolsó sorban Gál József családjának képviselői.
 
Városi tekepályatekepálya
Városi
tekepálya
Csemői vadászházvadászház
Csemői
vadászház